Сталь 30ХГСА - характеристики, властивості.

Розшифровка маркування: 30 - число, яке показує у відсотках вміст вуглецю в сотих частках. Букви «Х», «Г» і «С» позначають містимі у стали лігуючі елементи: Х - хром, Г - марганець, С - кремній. Відсутність чисел після позначень легуючих елементів говорить про те, що в складі кожного елемента близько 1%. Літерне позначення «А» повідомляє про те, це дана сталь відноситься до категорії високоякісних.

30ХГСА.

Хімічний склад в %.

Хімічний склад: вуглець - від 0,28% до 0,34%, кремній - від 0,9% до 1,2%, марганець - від 0,8% до 1,1%, нікель - не більш 0,3% , сірка - не більше 0,025%, фосфор - менше 0,025%, хром від 0,8% до 1,1%, мідь - менше 0,3%.
Сталь 30ХГСА, за рахунок хрому, має високу міцність і стійка до корозії. Марганець, що входить до складу, дозволяє збільшити опір ударним навантаженням, посилити міцність сплаву, і збільшить зносостійкість. Крім того, сталь 30 ХГСА досить пластична і володіє хорошими показниками зварюваності.

Застосування сталі.

30ХГСА відноситься до покращуваних сталей. Це означає, що вона піддається загартуванню в температурних умовах від 550 до 660 ° С. Дана властивість робить сталь 30ХГСА ідеальною для високоміцних авіаційних деталей, а також деталей для машинобудування.
Ціна сталі 30ХГСА при показниках високої міцності до 2800Мпа, ударної в'язкості і зносостійкості є досить низькою. Це обумовлено тим, що легуючі елементи в ній не дефіцитні і мають відносно низьку вартість.

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
9 + ? = 15