Методи виготовлення сталевих труб

Сталеві труби – затребувані вироби в промисловості та інших сферах. Головна відмінність між ними-спосіб виготовлення – зварювальний або безшовний. Велика частина продукції металопрокату зварювальна. Сучасні технології дозволяють зварювати вироби на високому рівні, тому вони не поступаються суцільнометалевим. У них тонкі стіни, вони легкі і зручні в транспортуванні, монтажі.

0045

Виробники випускають труби різної форми: круглої, овальної, квадратної, прямокутної. Кругла заготовка гарячекатаним способом легко перетворюється в потрібну форму, розмір і купується покупцями для своїх цілей.

Методи виготовлення:

Як виготовити сталеві труби? Процес виробництва залежить від того які труби потрібні – зварні або безшовні. Виділяються такі способи:

  1. Перший метод виглядає як процес скручування сталевих листів в трубку. Під час закручування кромка розігрівається за допомогою електроструму, проводиться процес обтиску електродними валками. Швидкість зварювання залежить від товщини стінок, які потрібні продукту. Спеціальне обладнання нарізає необхідні за стандартами розміри труб.
  2. Також широко поширені труби зварні спіральні-листи при виготовленні закручують в спіраль, а не в трубку. Особливістю є зварювання шва по спіралі, що прийде більше міцності такого виробу.
  3. Безшовні методи виробництва труб припускають використання заготовки циліндричної форми, яка обробляється двома способами. Перший – гарячий, коли заготовка розігрівається в печі і за допомогою прошивного преса перетворюється в порожнистий виріб. Для витягування гільзи застосовують вальці, за допомогою яких труба витягується до потрібного розміру, задаються параметри діаметра і товщина стінок. Різьба наноситься після охолодження труби.  Відмінність другого способу в тому, що після створення порожнини в циліндрі, подальша обробка відбувається в холодному вигляді. Після формування трубу обпалюють і потім охолоджують.

Таким чином, сталева труба може бути зроблена методом зварювання, безшовним гарячодеформованим або холоднодеформованим шляхом.

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
42 + ? = 46